Miejsce edukacji żywieniowej w autorskich miniprojektach edukacyjnych
Streszczenie w języku polskim
miniprojektów edukacyjnych opracowanych przez studentów pedagogiki.
Słowa kluczowe
Pełny tekst:
PDFBibliografia
Gawęcki J., Mosso‑Pietraszewska T. (2004). Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu, PWN, Warszawa.
Gembalczyk I.(2010). Kultura zdrowotna uczniów szkół podstawowych. W: A. Witek, I. M. Łukasik, A. Buczak (red.), Zasoby osobiste i społeczne. Zdrowa szkoła‑zdrowy uczeń.
Między teorią a praktyką, Wydawnictwo NeuroCentrum, Lublin, s. 39–53.
Giza‑Poleszczuk A. (2005). Rodzina a system społeczny. Reprodukcja i kooperacja w perspektywie interdyscyplinarnej. Wyd. UW, Warszawa.
Kasznia-Kocot J. i in., (2010). Zwyczaje żywieniowe i stosowanie diet odchudzających wśród młodzieży gimnazjalnej.W: A. Buczak, I. M. Łukasik, A. Witek (red.) Edukacja wobec zagrożeń zdrowia. Zdrowa szkoła‑zdrowy uczeń. Między teorią a praktyką, Wydawnictwo NeuroCentrum, Lublin, s. 9–33.
Ostrowska A. (1999). Styl życia a zdrowie. Z zagadnień promocji zdrowia, Wydawnictwo IFiS PAN, Warszawa.
Sochacka‑Tatara E., Stypuła A. (2010). Zaburzenia odżywiania wśród uczniów szkół krakowskich – część ogólnopolskich badań zaburzeń odżywiania wśród młodzieży, „Problemy Higieny i Epidemiologii”, nr 3, s. 591–595.
Syrek E., Borzucka‑ Sitkiewicz (red.) (2009) Edukacja zdrowotna, Wydawnictwa Akademickie i Profesjonalne, Warszawa.
Woynarowska B. (red.) (2007). Edukacja zdrowotna, PWN, Warszawa.
Woynarowska B. (2004). Zachowania żywieniowe u młodzieży w wieku 11–15 lat w Polsce i ich niektóre skutki zdrowotne i społeczne, Standardy Medyczne, nr 1, s. 87–94.
www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2010/K_099_10.PD
DOI: http://dx.doi.org/10.17951/lrp.2013.32.0.69
Data publikacji: 2015-07-09 01:50:20
Data złożenia artykułu: 2015-07-08 22:18:06
Statystyki
Wskaźniki
Prawa autorskie (c) 2015 Anna Bieganowska
Powyższa praca jest udostępniana na lcencji Creative Commons Attribution 4.0 International License.